NOTÍCIA

El teatre com a eina de transformació social: Introducció al Teatre Social

El teatre com a eina de transformació social: Introducció al Teatre Social

DATA: 8 de novembre a la Casa de Cultura. De 17 a 21h.

PREU: 10€ alumnes TTSS, 15€ públic en general.

INSCRIPCIONS: A la secretaria de la Unió.

Aquest monogràfic té una durada de 4 hores amb una pausa de 15 minuts.

FINALITAT

El teatre social és una eina pedagògica i reivindicativa que ens permet fer una reflexió activa sobre els conflictes i buscar-ne possibles solucions. Aquest monogràfic pretén aproximar-nos
a tot aquest món a través de diferents tècniques del teatre de l’oprimit, com per exemple el teatre imatge i el teatre-fòrum, i a través dels pretextos dramàtics d’Allan Owens. Serà un espai per a la creació i la reflexió d’una societat canviant, complexa i globalitzada com la nostra.

OBJECTIUS

- Facilitar un espai de reflexió i comunicació.

- Introduir diferents tècniques del teatre social.

- Afavorir el treball col·lectiu i la creació personal.

- Donar eines i estratègies per analitzar els nostres conflictes i trobar les nostres pròpies solucions.

A QUI VA DIRIGIT

Aquest monogràfic va dirigit a tothom que tingui interès en conèixer les diferents tècniques i eines que proporciona el teatre social per a la identificació i resolució de conflictes. Des de la pedagogia del teatre de l’Oprimit d’Augusto Boal fins als pretextos dramàtics d’Allan Owens.

No es necessiten coneixements previs d’interpretació, simplement ganes de formar part d’una experiència per a reflexionar i expressar tot allò que ens inquieta, ens preocupa o ens identifica a través d’aquests llenguatges teatrals específics.

EXPLICACIÓ

A través de diferents jocs i dinàmiques ens endinsarem en algunes de les tècniques del teatre social per tal de crear un espai on poder reflexionar i transformar qualsevol conflicte (individual o col·lectiu) que tinguem ganes d’explorar.

La sessió tindrà quatre bolcs destacats:

-Jocs d’entrenament

Per tal de treballar la confiança, el coneixement i la coordinació del propi cos, la concentració i la comunicació. Per despertar els sentits i des mecanitzar els rols adquirits.

-Teatre Imatge (Augusto Boal)

Per tal de conèixer i explorar la importància de l’expressió corporal com a llenguatge universal analitzant les diferents situacions de conflicte. “De la imatge real a la imatge ideal”.

-Pretextos dramàtics (Allan Owens)

Per tal d’utilitzar les històries, els contes, les llegendes... com a pretext per a treballar diferents situacions o fets conflictius.

-Teatre Fòrum (Augusto Boal)

Per tal d’aprendre recursos dramàtics que es fan servir a l’hora de muntar una peça de teatre interactiu, on es reflectirà una problemàtica a tractar des de la veu del grup.